Premiär!

Välkomna till premiärinlägget utav Emilsbetting. Det är alltså här jag kommer att dela mina spel och om ni undrar vad syftet och varför denna blogg är startad så kan ni ta del utav det HÄR. Vill du även ha chansen att vinna 500kr så klickar du dig in HÄR och deltar i twittertävlingen som pågår under lördagen!

Dagens spel:

Dark Passage -1.5 @1.85

Misfits @2.83

TSM @1.775

LOL

TCL: c

15:00 HWA Gaming – Dark Passage

Dark Passage -1.5 @1.85 2u Kambi / Coolbet

Seriespelet är slut och den Turkiska ligan gör precis som många andra ligor och inleder sitt slutspel nu i helgen. I den första matchen av slutspelet ställs lagen placerad på fjärde & femteplats emot varandra och det är fel utav bolagen att värdera +1.5 / -1.5 till samma odds enligt mig.

Dark Passage startade denna split väldigt tufft och under sommarens första fyra veckor så spelade man 12 matcher och vann endast 2 av dessa. Efter den tuffa starten så var ledningen för laget väldigt missnöjda så man sparkade faktiskt alla fem spelare och tog in en helt ny lineup. Det visade sig vara väldigt lönsamt då man under det fem sista veckorna utav seriespelet så tog man 12 av 16 segrar.

Man har just nu en väldigt bra blandning utav rutin och unga hungriga talanger som gör att spelarna hela tiden kan dra nytta av varandras styrkor och på så sätt funka väldigt bra som grupp.

På andra sidan har vi HWA Gaming som chockade många inklusive mig när man startade denna split väldigt bra och fram till vecka 5 så låg man top 3 och toppade faktiskt tabellen efter fyra spelade veckor. Vad som hände sen är det nog ingen som vet för ifall Dark Passage växlade upp sista fem veckorna så såg man ut som jag hade förväntat mig inför säsongen och man gjorde helt tvärtom då man förlorade 10 utav sina sista 16 matcher utav serien.

Dark Passage kliver in i denna matchserie med bättre självförtroende än HWA och förutom det har man ett mentalt övertag då man under säsongen vann 3 utav 4 matcher lagen emellan. Jag tycker att Dark Passage har störra chans än vad oddsen visar att vinna denna bästa av 5 serie med 3-0 / 3-1 och väljer att investera mina pengar i -1.5 HCP.

EU LCS

17:00 G2 – Misfits

Misfits @2.83 1.5u Pinnacle (För er som inte använder Pinnacle står Bethard just nu marknads högst med 2.60)

Även här har vi lag fyra mot lag fem i tabellen och denna match är på förhand väldigt intressant ur många perspektiv då oavsett vilket lag som förlorar så kommer det ses som ett misslyckande vilket gör att jag tycker oddset är alldeles för högt på Misfits.

Misfits startade säsong med 9 raka vinster och det pratades väldigt mycket om hur överlägsna man var på allt. När man hade spelat första halvan av seriespelet så hände någonting och man avslutade andra halvan av seriespelet med 2-7.

Det har diskuteras och analyserats väldigt mycket kring laget och varför det blev som det blev och det svar som finns är väl att man gör precis som man ska efter boken ”såhär ska league of legends spelas” vilket gör att lagen började göra helt tvärtom mot vad man borde gjort i många situationer vilket ställde till det för Misfits.

G2 hade även dem 6 raka vinster innan man mötte just Misfits och fick åka på sin första förlust för summer split. Efter den förlusten så började man att slarva väldigt mycket och hade det inte varit för lagets stora stjärna Perkz som match efter match klev fram så hade man nog inte tagit sig till slutspel.

Perkz & Co hamnade i en 3-väg tie där man fick spela ett nytt litet gruppspel med Vitality & Schalke om 2-4 plats i tabellen. Man förlorade båda matcherna och det syntes klart och tydligt att laget inte är tillräckligt bra för att utmana dem bästa lagen i ligan just nu.

En vinst i Summer split är allt som kan rädda Misfits chanser till Worlds och jag tror att den tuffa tiden laget haft kan stärka dem väldigt mycket nu när det ska avgöras. Lyckas laget släppa det tunga och istället fokusera på vad man gjorde bra i början av denna split så tycker jag att mot ett lag med G2s form så ska man ha betydligt större chans än vad oddset visar.

NA LCS

23:00 TSM – Echo Fox

TSM @1.77 2u Pinnacle ((För er som inte använder Pinnacle står Bethard just nu marknads högst med 1.74)

Precis som i ovanstående matcher så har vi lag fyra mot fem i tabellen och jag tycker att oddset här på TSM är alldeles för högt

Jag tycker att TSM gjort stora framsteg dem senaste veckorna där man verkligen slutit upp som ett lag på riktigt nu och det känns som att man äntligen drar åt samma håll. För den satsning man gjorde i våras på att skapa ett lag som ska utmana internationellt har än så länge varit ganska flopp om man ser på lagets placering i våras och hur man inledde denna split jämfört med hur bra material man har på pappret. Man kliver in i slutspelet med fyra raka vinster och kan man bygga vidare på det man börjat att skapa så kommer TSM bli väldigt farliga i slutspelet.

Det andra laget i denna kvartsfinal är Echo Fox och man vet aldrig vad man ska förvänta sig utav detta lag. Känslan kring EF är  lite ”vi går ut och spelar och hoppas på det bästa” och lyckas man inte snowballa gamet tidigt och får spela på sina villkor så blir det väldigt svårt. Detta gör att laget är väldigt svårläst för både publik och motståndare men det man får försöka göra när man möter Echo Fox är att stänga ner lagets toplaner Huni för när han inte får det utrymme EF vill så har laget stora problem att göra något.

TSM har blivit som ett helt nytt lag nu senaste veckorna och kan man fortsätta ha tankesättet ”laget för jaget” så ska detta lag vinna denna match då man har fler verktyg i lådan och det skulle vara ett stort fiasko för alla runtomkring organisationen att åka ur i kvartsfinal för andra splitten i rad.

Ni kan finna mig på twitter under namnet @hoogemil_ ifall ni undrar eller vill diskutera något!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s