CSGO: Dreamhack Open Montreal

DH Open Montreal 

Heroic vinna turneringen @7 1u Bet365 / Unibet

Heroic ta sig till final @3.50 1u Bet365 / Unibet

Heroic vinna grupp B @3.75 1u Bet365 

ENCE vinna grupp A @2.62 1.5u Bet365

Pararellt med att det pågår en major i London för dem bästa lagen i världen så startar under fredagen en turnering i Montreal för åtta stycken lag som tyvärr inte lyckats ta sig till majorn. Jag tycker att det finns bra möjlighet för ett danskt lag att ta hem hela skiten.

Grupp B består av Heroic, Luminosity, AGO & Imperial där alla lagen kommer in i denna turnering med bra form och jag ska absolut inte ta något ifrån resterande tre lag i gruppen men kollar vi på motståndet man mött så är det ingenting att skryta om.

Heroic är lite av ett favvolag tack vare att man har Mertz i laget. Var nyligen i Stockholm på DH Masters där man överträffade mångas förväntningar och jag tror att laget fick svar på väldigt mycket vad man behöver jobba på men framförallt så höjdes självförtroendet för danskarna. Tycker att man har bra chans att hitta framgång i Montreal och det räcker att man vinner gruppen eller tar sig till final för att vi ska hamna på grönt här.

Luminosity möter inprincip bara lag ifrån Brasilien och det är inte någon nivå som gör att ett lag tar nästa steg. Förra gången laget spelade mot bättre motstånd så hade man det väldigt tufft och jag tror att omställningen är större än vad man räknar med och tyvärr för killarna ifrån Brasilien så tror jag inte att man hittar någon framgång denna gång heller.

Imperial är fortfarande ett ungt och väldigt talangfullt lag som visar upp väldigt bra motstånd offline och mot jämnbra motstånd. Laget lever väldigt mycket på sitt aim och individuella skills så när man möter bättre organiserade lag så får man det svårt. Inte helt omöjligt att Imperial slutar topp 2 i gruppen men jag tror att vi kommer få se lite enkla misstag ifrån detta oerfarna lag och dem behöver ytterligare lite tid för att vara med och utmana om tittlar på allvar.

AGO har varit uppe och slagits med topplagen men det känns som att senaste tiden varit väldigt ojämna i sitt spel och det gör att man istället hamnar mot mer mellanmjölk motstånd än mot tier 1 lagen. Bytte nyligen ut Snatchie mot SZPERO och känslan kring Polackerna är att man fortfarande försöker hitta vilket sätt man ska spela på för att få jämnheten i sitt spel.

I Grupp A har vi ENCE, eUnited, Kinguin & Red Reserve där den klara favoriten är ENCE och jag tycker inte att något utav resterande lag egentligen har något att säga till om när vi snackar gruppseger men man kommer inte att utmana om titeln heller.

ENCE är ett finskt lag som radar upp vinster och här har vi en bra blandning av ren talang men även smarta och erfarna spelare som t.ex ALLU. Det som varit det stora problemet för dessa spelare är att tidigare i deras karriär så har man fått kommunicera på annat språk än finska vilket leder till en hel del svårigheter för spelare som inte har den bästa engelskan. Det syns att spelarna är mer avslappnade när man kan göra calls och prata på sitt modersspråk och jag tror det är den största faktorn att detta lag hittat sin framgång.

Kinguin var länge ett lag man hade förhoppningarna på och att det skulle bli ”det nya VP” och att man äntligen skulle få se ytterligare ett Polsk lag slåss i toppen. Men det verkar som att man fastnat i utvecklingen. Man lyckas fortfarande att kvala in till dessa turneringar men har svårt att hitta framgång och frågan or om man ens vinner någon match här i Montreal.

Red Reserve (FD Godsent) känns som ett lag som samlat upp dem resterande spelarna i Sverige som inte får chansen i Fnatic eller NIP. Till Montreal utan Hampus då han fått avstå denna resa och istället tar man in RuSTY som inte har någon direkt erfarenhet och det är inte vad RR behöver. Jag hoppas att unge Brollan verkligen är på topp och kan få med sig resterande laget för det även om jag inte ser RR som ett topplag här på eventet så är det alltid kul med svensk framgång!

Sist ut är eUnited och skulle man nämna dessa namn för någon som är halvinsatt i CS så hade denne bara ryckt på axlarna och frågat vilka är det? Nordamerikanskt lag som har väldigt bra form men precis som väldigt många lag här i Montreal så är man inte tillräckligt bra för att slåss med dem absolut bästa lagen utan kämpar på några nivåer under. Har bra chans att ta sig vidare ifrån gruppen då man absolut kan slå RR & Kinguin men jag tror inte att detta lag kommer slåss om någon vinst inte.

Tycker som sagt att Heroic & Ence ska ha bra chans att hitta bäst framgång här och självklart kan man plocka ENCE att vinna turneringen till 5x också men jag väljer att skippa den och jobba in Mertz och hans grabbar istället! Turneringen börjar nu idag och håller på hela helgen!

Finns på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något eller bara vill ta del utav spel när jag inte hinner blogga!

Har du inget konto hos Unibet i dagsläget hämtar du enkelt 200% bonus som ny kund genom att klicka här!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s