DIV 1 Mellersta Svealand: Ledberg – Linköping FBC

19:00 Ledberg IF – Linköping FBC

Ledberg @1.70 2.5u Coolbet

Östgötaderby i campushallen under söndagskvällen där ”den lilla klubben med det stora hjärtat” tar emot Linköping och här ska det vara stor skillnad på lagen.

Ledberg har länge jobbat på i det tysta och fostrat många egna spelare, för några år sedan startat man upp ett herrlag igen och flög igenom seriesystem upp till Division 1. Man har nu lyckats värva spelare som kommer gå på dubbellicens som har bra med erfarenhet och håller hög division 1 klass, T.ex. Tobias Claesson, Linus Linder & Sebastian Hagberg som jag själv har spelat med och som håller riktigt hög klass. Förutom dessa tre herrar har man många egenfostrade spelare som brinner för klubben där Philip Fox är den som kanske sticker ut mest (går redan på dubbellicens med lag högre upp och här bör sportchefer hålla ögonen öppna). Laget spelar en rolig innebandy och lär chocka många av sina motståndare i år.

På andar sidan har vi mitt gamla lag Linköping FBC som tappat precis alla spelare och fått börja om på nytt. Laget består av spelare födda 99-02 där Emil Lögdberg är den mest rutinerade och utan tvekan bästa spelaren (Född 01). Förutom Lögdberg besitter man en duktig målvakt i Blom (född 98) med bra rutin från ett par säsonger i Div.1, U19 och träning samt matcher med SSL-Laget. Ny tränare som tydligen inte pratar svenska tillsammans med ett gäng oerfarna juniorer är enligt mig ingen bra kombo och jag tror tyvärr att Linköping får det väldigt tufft att hänga kvar i år.

Ska vara klasskillnad här då jag rankar Ledberg som med fullt lag utmanar om en kvalplats samtidigt som jag rankar Linköping bland bottenlagen. Tror det faktiskt kan bli överkörning och kliver in tungt på dem gröna grabbarna här.

Jag finns på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något!

Har du inget konto hos Comeon? Klicka här för att hämta 3000kr i bonus hos Comeon!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s