IB: Strängnäs IBK – Malmö FBC

16:00 Allsvenskan Södra: Strängnäs IBK – Malmö FBC

Malmö +3.5 @1.61 2u SvS | Malmö DNB @5.20 1u  Kambi

Två typiska mittenlag ställs emot varandra här och jag tycker att Strängnäs som inför denna säsong fick byta serie ifrån Norra till Södra allsvenskan är alldeles förstora favoriter för att inte kliva in på skåningarna.

Strängnäs är ett erkänt starkt hemmalag och har tagit fullpott efter två omgångar av årets säsong. Man har dock mött Lagan och Lerum som båda är nykomlingar och kommer att slåss runt nedflyttning. Har bra spelare i Pierre Hellström, Olle Abrahamsson och nyförvärvet Pelle Hansson som håller hög klass men kollar vi på truppen överlag tycker jag att dem resultat man gjort senaste säsongerna är över deras förmåga. Nu har man inte kvar någon av lagets två stora stjärnor i Patrik / Omar och jag tror inte att man orkar upprepa det man gjort senaste säsongerna med kval och att ses som ett topplag.

Andra sidan har vi gänget ifrån Skåne som krigar på och precis som alltid är man bättre än botten av serien men inte tillräckligt bra för att utmana lagen i toppen. Har lite nya lirare i truppen och besitter väl inga stjärnor men jobbar hårt som lag och över 60 minuter är man jobbiga att möta. Mött två lag som jag anser är bättre där man lyckats slå Fagerhult och sedan bara förlora med uddamålet mot Karlstad.

Jag tycker inte man ska dra förstora växlar av Strängnäs segrar utan nu är första gången man faktiskt får känna på lite motstånd och Så länge spelarna kan skaka av sig bussresan snabbt och vara redo vid matchstart så kan detta bli en jämn batalj och värdet ligger helt klart på skåningarna här. 16:00 blåser domaren i pipan och då kör vi!

Undrar ni över något eller bara vill diskutera så hittar ni mig på twitter under namnet @hoogemil_

Har du inget konto hos Kambi så Klickar du här för att hämta 100% bonus!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s