LOL Worlds: Fnatic – Cloud 9

09:00 Fnatic – Cloud 9

Fnatic -1.5 @2.05 2u Kambi 

EU vs NA i en semifinal i världens största turneringen inom spelet, ja det var nog inte många som trodde på när årets upplaga av Worlds drog igång. Att Fnatic skulle spela Semifinal var nog en hel del som trodde på men att Cloud 9 gör det var det nog väldigt få som trodde. För Fnatics del har man fått bästa möjliga förutsättningar för att ta sig till Final och kanske till och med vinna turneringen.

Fnatic är enligt mig ett par steg bättre än resterande lag ifrån EU / NA. Lagets individuella skicklighet är en femma, men sättet man spelar League of Legends som lag är det som gör mig så himla glad över att vara ett Fnatic fan. Det är verkligen laget för jaget i alla situationer, man lyfter alltid varandra och det känns verkligen som det är nu eller aldrig för framförallt lagets postman Rekkles, Spelaren som bänkade sig själv under säsongen för att ge lagets rookie Bwipo (som förövrigt är en TOPlaner) sin plats på botlane.

Tack vare detta fick Bwipo erfarenhet, laget fick hitta nya vägar att vinna och när Rekkles väl kom tillbaka in i startfemman så ser man verkligen hur bra lagets alla delar är. Många ögon kommer under morgondagen att riktas mot lagets midlaner Caps och jag hoppas att han kan hitta den form han hade under säsongen i LCS för gör han det så blir denna match väldigt rolig för alla EU Fans!

 

Det har skrivits rejält mycket om C9 denna säsong, laget bänkade tre av lagets stjärnor efter inre konflikter och låg så sent som i Juli sist i hela NA LCS. Efter att man tagit tillbaka spelarna in i LCS laget igen så vände man på allt och tog sig hela vägen till Final där man tyvärr föll mot Liquid med 3-0.

Här på Worlds trodde många inklusive mig att laget skulle komma sist i sin grupp men man har verkligen bröstat titeln ”underdogs” och visat att ingenting är omöjligt. Lagets ADC Sneaky ser bättre ut än på länge samtidigt som Jensen & Licorice börjar hitta någon slags formtopp. Individuellt håller framförallt dem två sistnämnda spelarna en hög nivå men som lag är C9 inte i närheten av Fnatic och trots att det varit samma visa flera gånger under turneringen så tror jag att det tar stopp här.

 

Fnatic har sin Win condition mot nedre delen av karta medan C9 har den mot övre delen. En stor skillnad i denna match kommer vara Fnatics junglare Broxah och hans synergy med Caps. För lyckas dessa två herrar vinna 2v2 matchen mellan lagens Mid + jungle så har jag väldigt svårt att se Cloud 9 ta detta till en femte och avgörande karta.

Precis som vanligt hittar ni mig på twitter under namnet @hoogemil_, det kan även förekomma några spel under söndagen

Spelbolag som går under Kambigroup är bland annat Leovegas, Mr Green och Redbet. Är det så att ni saknar konto hos någon av dessa så kan ni klicka på följande länkar för att ta del av marknadens bästa bonus: Leovegas ,MR GreenRedbet

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s