IB Allsvenskan: Åby IBK – Lagan IBK

14:00 Åby IBK – Lagan IBK

Åby @1.60 2u Coolbet

Återigen ett bottenmöte mellan två nykomlingar där lagen innehar dem två sista platserna i tabellen, det finns dock rutin och en hype kring Åby som jag tror kommer fälla avgörande

Lagan har plockat ihop 1 poäng på dem inledande 6 matcherna och jag skulle jämföra Lagans situation med den Runsten sitter i. Två stycken nykomlingar som inte riktigt håller för denna nivå utan skulle behöva ett par år till i Divsion 1 för att vara redo. Det är i matcher som mot Åby man måste kunna ta poäng men att åka till Norrköping och plocka hem tre poäng är ingenting man bara gör. Laget har inte heller några superspelare utan det är ett gäng som kämpar och sliter väldigt mycket men när det väl ska avgöras så har man inte vad som krävs.

Åby har haft en del sjukdomar och skador inledningsvis som gjort att man inte kunnat ställa upp med det laget man velat och på så sätt inte fått spelet att sitta. T.ex. har lagets stora stjärna Jonathan Pegler haft körtelfeber men är nu fit for fight och lyfter egentligen allting ett par steg när han spelar. Förutom Pegler har man rutin i Vester, Bagge, Markus och Petterssson blandat med unga talanger som Hansson, Fox & Ljungström tillsammans med en stabil och rutinerat målvakt i Nordström.

Det finns en hype kring innebandyn i Åby och folk som verkligen brinner för att spelarna och föreningen ska ha dem bästa förutsättningar som finns, detta tillsammans med den talang och skicklighet som finns i laget så tycker jag att man ska kunna plocka hem fullpott i denna match då det nästan är ett måste för att inte hamna alldeles för långt bakom övriga lag.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s