IB Allsvenskan: Runsten – RIG UMEÅ

Lördag 16:00 IBK Runsten – RIG UMEÅ

RIG @2.20 2u Bethard (2.26 hos SvS)

Återigen har vi ett nykomlingsmöte där jag tycker att bortalaget ska vara stora favoriter att ta hem segern.

IBK Runsten är verkligen inte bra och laget kommer med stor sannolik komma sist i serien och ta nya tag i Divison 1 nästa år. Har ett bra brödrarpar som enligt mig är allt laget har offensivt och när man möter lag som inte bara har en bättre första femma än sig själva utan även bättre bredd så får man det tufft. Runsten vill dra ner på tempot i sina matcher och spela ”gå innebandy” och när man möter ett ungt och snabbt lag som RIG så kan det bli problem.

RIG är då alltså en gymnasieskola uppe i Umeå som självklart har ett klubblag så det inte bara bli skolträningar. Detta är väl kanske inte den bästa upplagan vi sett av RIG men laget har en riktigt vass första femma i Wettergren / Ahrén som toppar poängligan och ligger bakom mycket av lagets offensiv. Eftersom folk blir ”värvade” till denna skola så sitter man inne på mycket talang och framförallt en hunger att vilja utvecklas. En väldigt viktigt match då man vid vinst tar sig över nedflyttningstrecket.

Farten, talangen och hungern talar för RIG umeå här och efter att ha sett Runsten spela mot KAIS Mora senast så är jag stensäker på att laget inte plockar många poäng denna säsong. Tror att oddset ligger så högt då det är två nykomlingar och att många av spelarna i RIG inte spelat på denna nivå innan, detta ska dock inte spela någon roll då man är så pass mycket bättre både individuellt men även taktiskt.

Finns som vanligt på twitter under namnet @hoogemil_ där det kommer en hel del spel under kvällen

Har du inget konto hos Bethard i dagsläget hämtar du enkelt 200% bonus som ny kund genom att klicka här!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s