IB SSL: Lindås – Jönköping IK

14:00 Lindås – Jönköping IK

JIK @2 1.5u Bethard

Två lag som länge slogs om att vara bäst i södra Allsvenskan har äntligen tagit klivet upp i innebandyns finrum och får nu mötas på den stora scenen, tyvärr för nykomlingarna och hemmalaget Lindås tror jag inte att man räcker till mot JIKs spets och förlorar otroliga viktiga poäng i kampen om överlevnad.

Jönköping har haft en blåsig höst där ekonomin blivit drabbat och flertalet spelare har lämnat. Det finns inte bara en negativ synpunkt ur detta dock då spelarna som är kvar har fått en styrka i gruppen och det finns fortfarande mycket kvalité i truppen. Spelare som Hessmer, Weidman, blomkvist, Nielsen och Glimberg håller riktigt hög nivå och är dem gubbarna som ska göra det för JIK. Denna spets blandat med unga och hungriga spelare gör att laget hela tiden tar steg framåt och även fast truppen är ganska tunn efter tappen av Malmgren, Uhlin och Zälle så tror jag att JIK kan vara med och slåss om en slutspelsplats framåt vårkanten.

Lindås har inte alls gjort bort sig under deras första säsong i SSL men laget räcker tyvärr inte till när det ska avgöras. Laget har absolut spelare som håller på denna nivå men överlag så saknas det lilla extra för att vara ett okej SSL lag istället för ett riktigt bra allsvenskt lag. Att Lindås kommer behöva kämpa för att hålla sig kvar är det inget snack om och frågan är hur länge man orkar hålla humöret och tron uppe innan poängen börjar ramla in.

Det är två relativt jämna lag sett till rutin kontra talang och H2H så spelar man jämna matcher men där JIK dem senaste 2.5 åren inte förlorat en match mot Göteborgarna. Detta vinner JIK betydligt fler gånger än 50% av gångerna och värdet ligger utan tvekan på smålänningarna i denna match

Finns som vanligt på twitter under namnet @hoogemil_ där det kommer en hel del spel som jag inte hinner motivera med en längre text.

Har du inget konto hos Bethard i dagsläget hämtar du enkelt 200% bonus som ny kund genom att klicka här!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s