SSL HERR: Örebro Kings – Linköping IBK

13:00 Örebro Kings- Linköping IBK

Örebro Under 4.5 Mål @1.67 1.5u Nordicbet

Örebro snittar 4.6 mål per match och kollar match på motståndet som släppt in över 4 mål mot laget så är det inte direkt någonting att hylla. Sista matchen innan VM uppehåll lär inte Linköping kasta bort på något vis utan här gäller det att spela ut till fullo och att hemmalaget gör över 5 mål tror jagi inte på.

Örebro har en hel del individuellt duktiga spelare som Ekengren, Ruud, Jirebeck (skadad) och Lundmark men som lag och tillsammans har man det betydligt svårare. Bredden är alldeles för dålig och att spela innebandy på 5-6 gubbar funkar inte längre. Det hade varit en sak om deras toppspelare alltid gick in och levererade men deras defensiva arbete är inte det bästa samtidigt som att flera av dem har en ojämn nivå så blir det ett bekymmer för Örebro. Laget ligger just nu på en sistaplats i tabellen och en match mot t.ex. Linköping handlar inte om att vinna enligt mig utan hålla nere siffrorna så att man har bättre målskillnad än sina bottenkollegor.

Linköping startade denna säsong precis som förra segt men har nu växlat upp och ser faktiskt riktigt bra ut. Det finns en bra blandning av unga talangfulla spelare tillsammans med äldre rutinerad och det generationsskifte som håller på att ske i föreningen sköter man perfekt. Linköping Besitter även en av ligans bästa coacher i Astbrant som fått in dem yngre perfekt i tempot samtidigt som han hela tiden lyckas utveckla spelarna som har flertalet år i sig. Som lag är Linköping extremt starka och har 3 stycken femmor i år som levererar bra, frågan är hur långt det räcker i år.

Det ska vara klassskillnad på dessa lag då framförallt bredden är extremt mycket bättre i bortalaget samtidigt som man har en spets i Jendrisak, Palmen och Hovlund som Örebro saknar. Absolut att Örebro kan stå upp bra under stora delar av matchen men jag har svårt att se laget göra 5 eller fler mål här.

Undrar ni över något eller bara vill diskutera så hittar ni mig på twitter under namnet @hoogemil_

Har du inget konto hos NordicBet? Klicka här för att hämta en bonus upp till 100%

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s