CSGO ECS Viewerguide!

Vi har tagit oss igenom säsongen av ECS season 6 där 10 lag från EU och 10 lag från NA slagits i respektive region under oktober månad för att hitta 8 lag totalt (4 EU, 4 NA) som ska tampas om titeln i Arlington, Texas. Lagen som får slåss för sin region är följande, EU: Astralis, North, Mousesports samt Ninjas in Pyjamas och från NA: NRG, MIBR, Team Liquid samt Cloud 9.

Favoriter för att ta hem hela turneringen är självklart danskarna i Astralis som senaste halvåret varit totalt överlägsna och frågan är om något lag någonsin varit så överlägsna över så lång tid. Tätt därefter har vi NAs hopp i Team Liquid som under året har hållit en hög nivå men när det väl ska avgöras så sviker lagets nerver, lyckas man denna gång?

Jag tänker att vi går igenom lag för lag där jag skrivet ett par korta rader om alla 8 lag samtidigt som jag tippar hur det går för dem, Vi går igenom laget i den ordning som spelbolag har rankat dessa och i slutet så kommer det att komma vart jag finner värdet och vilket lag jag väljer att lägga mina pengar på.

ECS Season 6 Finals 

Vinna 1.80 / Nå Final 1.16   Astralis (Europa) Xyp9x, dupreeh, gla1ve, device & Magisk

Laget som dominerat stora delar om inte hela 2018 där man har över 10 turneringsvinster och är regerande mästare ifrån ECS säsong 5.  Man har under det senate halvåret spelat alla kartor minst 10 gånger och den sämsta vinstprocenten laget har är 70% på en karta, Imponerade! Men vad är det då som gör laget så totalt överlägsna? Jo laget har hållit ihop väldigt länge och har på något sätt under dem 3-4 åren laget spelat ihop (TSM och Astralis) vikt ner sig gång på gång. Det ligger extremt mycket jobb bakom framgången och tron på sig själva, varandra och laget har gjort att när man väl lärde sig hur man vinner så är det inget lag som kan stoppa dem i princip.

Astralis är ett perfekt lag där alla spelare verkligen har sin roll och vet exakt vad man ska göra, alla spelare är även väldigt flexibla och kan spela varandras roller vilket är extremt viktigt. En annan sak som Astralis har gjort till skillnad mot i princip alla andra topplag är att man tagit pauser från LAN, haft semester och inte bränt ut sig själva utan istället fokusera på att när man väl går in i en turnering eller online liga så är man fokuserade och 100% förberedda.

Astralis är och ska vara favoriter inför detta slutspel, att laget kommer att utmana om guldet absolut, om man vinner? Jag tror faktiskt inte det.

Vinna 4.50  / Nå Final 1.83 Team Liquid (Nord Amerika) nitr0, NAF, EliGE, TACO, Twistzz

Laget som ständigt viker ner sig. Liquid har mycket fina prestationer under 2018 men när laget summerar denna säsong lär det vara en stor besvikelse då man radat upp top 4 placeringar på nästan alla events och turneringar man ställt upp i men med väldigt få vinster. Jag kan faktiskt inte sätta ord på varför detta lag misslyckas gång på gång trots att man besitter ett riktigt bra lag. Twistzz är en spelare som växt enormt senaste tiden och har verkligen bevisat att han ska vara med i snacket kring världen bästa spelare (ja efter S1mple då).

Liquid ska absolut vara rankade som största utmanare till Astralis om man kollar på hur lagen som är här presterat under året men jag tror att fansen återigen kommer att bli besvikna och hoppet och glädjen får nog vänta en vecka då laget åker ner till Malta för att spela en turnering med relativt dåligt startfält. Bättre läge än såhär får laget inte att vinna en titel under slutet av 2018 då man under resterande turneringar av året ställs mot absoluta toppen i CSGO vilket gör att Liquid troligtvis kommer choke. Kan laget dock hålla ihop vilket jag hoppas efter vintersemestern så kommer Liquid fansen nog inte få vänta alldeles för långt innan en ny vinst finns hos organisation.

Vinna 8.50  / Nå Final 3.50 Mousesports (Europa) suNny, Ropz,  ChrisJ, Oskar, STYKO

Mousesports är enligt mig Europas svar på Team Liquid, laget presterar bra i turnering efter turnering men lyckas sällan. Har varit lite spelarbyten i organisation under året och känslan jag har kring Mousesports är att laget spelar och sen hoppas på det bästa, ja förutom deras unga spelare Ropz då. Ropz är i skrivande stund 18 år och trots sin unga ålder har han bevisat hur jävla bra han är på detta spel och det är en spelare som har måna fina år framför sig.

Det finns ju fyra andra spelare i laget och förutom SuNny så tycker jag att resterande tre spel har gjort sitt och om Mousesports vill vara med och utmana om titlar igen så behövs det in med nytt och hungrigt blod. Även fast Ropz är ung så borde man göra en framtidssäkring och bygga upp en ny lina runt honom. För ska Mousesports fortsätta med den femma så kommer man inte komma någonstans resultatmässigt mer än att ta sig till kvartsfinaler / Semifinaler och då lär Ropz dra. Detta lag är väldigt likt Liquid i många aspekter men en sämre version enligt mig.

Jag tycker verkligen det är helt fel att Mousesports är ”rankade” som top 3 här i denna turnering då jag personligen rankar flertalet lag på eventet högre än dem.

Vinna 15.00 / Nå Final 6.50 Ninjas in Pyjamas (Europa) F0rest, Get_Right, Dennis, Lekr0, REZ

NIP är ett lag man aldrig vet vart man har dem. Laget kan gå in och spela på den absolut högsta nivån igenom hela turneringen för att tillslut lyfta guldpokalen, samtidigt kan laget spela katastrofalt direkt ifrån start och åka ut först av alla. Året har varit väldigt upp och ner för laget där man bytt en del spelare och verkar nu hittat den konstilationen man vill satsa på för ett tag framöver. Det finns en bra mix av aimpower och rutin i Dennis och F0rest, liknande spelare i REZ fast betydlig yngre och hungrigare, sen har vi två lagspelare och ledargestalter i unge Lekr0 och rutinerade och ”pappan” i laget Get_right.

Lagets stora problem är mappoolen samt ojämnheten som gör att man inte är med och slåss i toppen av alla turneringar. Jag tycker mig inte se någon jätteform på laget om man kollar på senaste tiden och tror inte att man kommer vara med och utmana om en vinst här, även fast man hoppas lite på det tack vare att laget är svenskt!

Vinna  17.00/ Nå Final 7.50 NRG (Nord Amerika) Daps, FuGLy, Brehze, nathE, CeRq

NRG är alltid en darkhorse då man under lång tid har presterat online men alltid haft det svårt på LAN. Under den senaste tiden även visat att man kan spela ut sin fulla potential offline. För många som inte följer scenen så som vi ”nördar” gör så tycker man säkert att detta är ett ganska okänt lag och undrar lite vad dem gör här. Absolut är det inga postboys eller världsstjärnor som Device eller Coldzera, men det finns en hunger och vilja i laget blandat med bra skills som gör att dem alltid är ett hot.

Laget har även lärt sig spela fler och fler kartor under året och jag tror inte att NRG är redo än att vinna LAN mot dem bästa lagen i världen men lyckas man precis som Liquid hålla ihop sitt lag och få ett par turneringsvinster mot sämre motstånd nu i slutet av 2018 samt i början av 2019 så ska ni nog se att laget kommer att kunna utmana om fina platser även på dem största Lanen.

Vinna  18.00 / Nå Final 7.50 MIBR(Nord Amerika) FalleN, Coldzera, Stewie2K, Fer, Tarik

MIBR (FD. SK Gaming) var länge bäst i världen, men interna problem gjorde att man var tvungna att byta ut spelare och sedan dess har man egentligen aldrig återhämtat sig. Fallen och hans gäng har haft oerhört svårt att få till spelet under iallafall andra halvan av 2018 och det syns att spelarna har en frustration i sig under vissa matcher. Coldzera som länge var rankad som världens bästa spelare har inte visat upp något bra spel alls senaste tiden och fer, stewie samt Tarik är inga stjärnspelare utan ska laget lyckats behöver man ha Coldzera i bra form. Laget har alltså under senaste tre månaderna 65 vinster / 28 förluster vilket säger en del om detta lag när många inklusive jag tycker att man underpresterar.

Nu får hela laget ett bra tillfälle att revanschera sig för hela året då man ställs mot bra lag absolut, men ett Astralis som vunnit allt senaste tiden och är nöjda? Team Liquid som är svaga mentalt och en hel del hungriga lag men som inte är i samma klass som MIBR samt dem två jag precis nämnde. Lagets mappool är det inte heller något fel på och laget har nu haft tid att hitta problemen och lösa dem. Att MIBR inte är tippade top 3 på detta event tycker jag är helt fel, det finns en hunger och revanschlust i spelarna och det är dags för Coldzera och Fallen att bevisa hur bra dem faktiskt är både som spelare individuellt men även att hålla ihop ett lag.

Vinna 21.00 / Nå Final 8.50 North (Europa) Cadian, Aizy, Kjaerbye, gade, Valde

North är ett lag som jag såg en ljusframtid i för ett par månader sedan och hade på känn att danskarna äntligen skulle vara med i snacket om den absoluta toppen på allvar. Man gjorde dock ett par spelarbyten och visst står man här i ECS slutspelet men jag tycker att North är ett om inte det svagaste laget i detta startfält.

MSL som var lagets ledare och IGL fick lämna och jag tycker att där tappade North sin stora fördel mot andra laget. Denna kille är ett geni och lyckades med att ta ett helt ok lag till absoluta toppen och bevisa att det inte alltid är dem bästa spelarna som vinner turneringar utan en bra gameplan och ett lag som tror på varandra räcker långt. Kvar i laget finns fortfarande bra spelare där Kjaerbye får anses som den stora stjärnan. En spelare som kan spela på många positioner men det räcker inte att ha en toppspelare för att skapa framgång och North kommer att få det tufft under helgen.

Vinna 26.00 / Nå Final 11.00 Cloud 9 (Nord Amerika) Flusha, Golden, Autimatic, Kioshima, RUSH

Cloud 9 har precis gjort om sitt lag och det är nog därför dem står såhär högt. Ja inte kommer laget vinna denna turnering men potentialen i laget finns och det är bra att man får börja möta riktigt bra motstånd. För laget har varit borträknade så många gånger senaste tiden men knäppt egentligen alla på näsan med det spelet man visat upp. Nu har man äntligen fullbordat femman med Kioshima vilket gör att lagets IGL Golden tillsammans med deras coach kan sätta sig ner och skissa fram lite spelplaner.

Får man igång Flusha som den maskin han är, Autimatic kan fortsätta hålla uppe den nivån han äntligen nått och rutinerade Kio kan hitta sin form han hade för något år sedan så spår Cloud 9 en bra framtid. Cloud 9 är bättre än t.ex. North samt jämnbra med Mousesports och NIP, men att man vinner detta event? Nej det behöver man mer träning tillsammans för.

 

Nu har ni fått lite av mina tankar och idéer kring lagen och jag hoppas det har givit er någonting iallafall, jag kommer att spela två stycken långtidsspel till turneringen vilket är följande: MIBR att vinna @18 1u hos Nordicbet, MIBR att nå final @7.50 u hos Bet365. Jag tycker även att Coldzera att bli MVP @26 är intressant och här är det att spela det man får in då det är väldigt låg limit.

Precis som vanligt finns jag på twitter under namnet @hoogemil_ ifall ni undrar över något!

Har du inget konto hos NordicBet? Klicka här för att hämta en bonus upp till 100%

En tanke på “CSGO ECS Viewerguide!”

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s