SSL DAM: Pixbo Wallenstam – KAIS Mora

Det är ganska skralt utbud just nu då ligorna som spelas online i CS har börjat gå mot sitt slut och det endast är LAN finalerna kvar i tier 1 scenen, de lägre tiern spelas endast på vardagar och detta samtidigt som ligorna i LOL har uppehåll och ett VM i innebandy stundar så förstår ni att utbudet inte är som det brukar vara. Men damerna kämpar på i SSL och jag tycker att det finns värde i två av matcherna.

 

16:00 Pixbo Wallenstam IBK – KAIS Mora

Mora -0.5 @2 1.5u Kambi

Toppmöte i damernas SSL där dem två lagen som ska utmana IKSU om guldet ställs mot varandra. Här tycker jag att Mora ska vara större favoriter trots bortamatch då man besitter en spets som inte ens många av topplagen kan stå emot.

Pixbo ligger just nu på en andraplats i tabellen efter att bara tappat en poäng såhär långt av säsongen. Har inte mött dem två topplagen i Mora och IKSU än dock men fortfarande imponerande att inte tappa några skitpoäng i kampen om top 2.

Tappade landslagsbacken Stephanie Boberg till Endre inför säsongen men har lyckats fylla på bra med nya spelare som tar ansvar och just LAGET är Pixbos stora styrka. Tycker inte att Pixbo på papper har lika bra trupp som t.ex. Mora och IKSU men som lag är man oerhört bra och det är inte alltid dem bästa spelarna som utgör det bästa laget. Frågan är dock hur man står sig mot dem bästa i serien och att stoppa firma Wijk / Alkelöv / Hultgren är något jag tror blir för tufft.

Mora har även dem bara tappat poäng i 1 match vilket var mot serieledarna IKSU. Besitter kvalité i högsta klass på många positioner där framförallt första femman anses som kanske världens bästa femma. Finske My Kippilä är en gigant på backen och att spela med den kedjan som jag nämnde ovan här är nog ingen skulle tacka nej till. Det mora har gjort bra är att man värvat in unga och hungriga spelare bakom denna superfemma vilket gör att man inte bara framtidssäkrat lite utan även får ett driv och hunger i laget konstant.

Två bra lag absolut, men spetsen och målvaktsspelet avgör till Moras fördel här och det handlar inte bara om 3 viktiga poäng utan även markera att man är det lag som är bäst i serien tillsammans med IKSU.

Har ni inget konto hos Kambi så Klickar ni här för att hämta 100% bonus

Ni finner mig på twitter där det kommer en del spel som jag inte hinner skriva längre inlägg om

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s