IB Allsvenskan: Onyx IBK – Fagerhult Habo

16:00 Onyx IBK – Fagerhult Habo

Under 12.5 mål @1.69 1.5u Nordicbet | Fagerhult Habo @3.30 1u Coolbet

Toppmöte i Allsvenskan södra när serietrean Onyx från Nyköping gästas av Småländska seriefyran Fagerhult. Jag tycker att Mållinan ligger någon boll för högt direkt efter uppehållet och väljer att kliva in på underspelet.

Serien har nu vänt och höstens möte mellan dessa två lag slutade 6-5 till Fagerhult hemma på parketten. En match som inte går till världshistorien som världens roligaste match vilket är någorlunda okej eftersom det var säsongens första match. Nu möts man efter halva säsongen igen och det är väldigt viktiga poäng som står på spel för att koppla ett grepp om Topp 4 i tabellen och således en kvalplats till SSL.

Onyx är ett lag som har sin styrka i det offensiva spelet och där förstafemman med Palm / Ekström som ska leverera. Bakom dessa herrar finns det bra spelare men det känns som att man förlitar sig mycket på förstafemman både från medspelare och tränare vilket kan bli negativt om spelet låser sig. Laget besitter bra målvakter och hemma i Rosvalla så är laget svårslaget. Tycker dock att oddset på laget är alldeles för lågt på hemmalaget och tycker mig istället se värdet hos bortalaget.

Fagerhult Habo är ett lag som är otroligt starka hemma på parketten men har det tuffare på bortaplan. Jag tycker att Fagerhult styrka just är LAGET och man är otroligt starka i spelvändningarna vilket passar perfekt när man möter lag som Onyx. Har en bra uppsättningar backar med ett par guldkorn framåt i framförallt Björnell / Zälle vilket kommer att bli matchen i matchen mot Palm / Ekström.

Matchbilden kommer mest troligt vara inriktad på att Onyx har mycket boll men inte skapa speciellt mycket och hemmalaget måste vara vakna på spelvändningar för det kommer att gå fort när Fagerhult väl får bollen. Onyx är med all rätt favoriter här men jag tycker att Fagerhult underskattas och finner att värdet på 1×2 marknaden ligger hos bortalaget. Underspelet plockas pga. första matchen efter uppehållet och det står viktiga poäng på spel, tight match där Fagerhult har goda chanser att dra längsta strået.

Jag finns på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något!

Har ni inte konto hos varken Nordicbet eller Coolbet kan ni trycka på namnet för att ta del av en bonus upp till 100%

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s