IB SSL: Helsingborg FC – Växjö IBK

17:00 Helsingborg FC – Växjö IBK

Helsingborg Under 4.5 mål @1.85 Betsafe / Svenska Spel

Återigen är det toppen mot botten och när Smålänningarna åker ner till Skåne så ska man vinna, frågan är bara hur stort?

Växjö tappade inför denna säsong härföraren och lagkapten Filip Kjellsson vilket är ett stort tapp då han många gånger bjöd på riktigt läckra passningar. Men Markus Jonsson tog över kaptensbindeln och tillsammans med André Andersson och Ludwig Persson så styr han skutan bra.

Växjö besitter en riktigt bra tränare i Niklas Nordén som vågar ge unga spelare chansen och det är just bredden och att spelarna vågar spela sitt spel som är lagets styrka även fast mycket tyngd i framförallt det offensiva spelet ligger hos Sankell, Andersson och Persson. Svagheten hos Växjö är målvaktssidan efter att Kosonen lämnat efter förra säsongen men det är matcher som dessa man ska stänga igen och att släppa 5 bollar i denna match kommer inte stärka förtroendet hos Nordén.

Det känns som man upprepar sig när man pratar om bottenlag men det finns stora likheter där alla lag lever i princip på deras förstafemma och även fast Höllviken och Örebro har en del lirare i resterande femmor som kan göra det framåt så är tyvärr inte så fallet i FCH. Detta har synts tydligt när Nordgren och hans kumpaner varit borta från spelet då kreativiteten och det offensiva hoten verkligen varit noll.

Helsingborg har fem poäng ner under strecket och tio upp till slutspelsplats. Laget har en bra förstafemma samt keeper och dessa herrar behöver vara hela och kunna spela 100% i varje match för att man ska kunna hålla sig kvar i högsta ligan.

Detta spel kommer att avgöras på hur Växjö väljer att formatera sitt lag och kan man hålla Nordgren och hans kedja i mycket defensivt jobb och inte tar några onödiga utvisningar så har jag svårt att se FCH göra 5 bollar framåt.

Jag finns på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något!

Har ni inget konto hos Betsafe hämtar ni en bonus här på 100% upp.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s