IB Allsvenskan Södra: Karlstad IBK – Åby Oilers

17:00 Karlstad IBK – Åby Oilers

Åby +2.5 @1.79 1u Svenska Spela | Åby +2.5 +IKSU (vs Karlstad) @1.88 0.5u Svenska Spel

Jag väljer att spela 0.5u i dubbeln så att jag får in rätt insats, har ni unit storlek så att ni får spela 1.5u på bara +2.5 är det självklart att rekommendera!

Karlstad åkte ur SSL, tappade sin stora stjärna och det har gjort stora avtryck på laget. Man sitter just nu på 4 segrar på 12 matcher och endast 1 poäng ifrån nedflyttning. Istället för Tom + Adam colling så är det nu Tom plus deras yngre bror Jesper som står för poängproduktionen för värmlänningarna. Att leva på en femma är svårt såhär långt upp i seriesystemet vilket syns klart och tydlig framförallt i SSL.

Laget är inte bra och snacket om att vara med att slåss om en SSL plats är bara glömma i år och troligtvis ett par säsonger framåt också för frågan är hur länge Tom Colling orkar dra lasset själv innan han tröttnar och drar?

Åby är nykomlingar i Allsvenskan efter att ha huserat 2 säsonger i divison 1. Jag har mött laget och man är alldeles för bra när det kommer till Div 1 men har haft en tuff inledning med bara 8 poäng såhär långt och det gör att man nu har 5 poäng upp till grön mark där just Karlstad ligger.

Åby har bra namn på pappret som Pegler  (out idag), Bagge, Pettersson, Marcus, Hansson och ett gäng yngre talanger som Fox och Ljungström.  Visst är det en saknad av Pegler som är en av lagets absolut viktigaste spelare men det ger också större yta för dem andra lirarna att kliva fram och det är absolut inget fel med det.

Åby blir sällan krossade och detta kan vara den viktigaste matchen på säsongen, vid vinst är det 2 poäng upp till säker mark och vid förlust blir det helt plötsligt 8 poäng. Efter att ha sett båda dessa lag förra helgen så har jag svårt att se Karlstad kliva in och köra över Åby. Hade Pegler varit med så hade raka tvåan till 4.50 varit intressant men jag väljer att endast kliva på +2.5

Jag finns på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något eller bara vill diskutera!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s