TEAMONE – EUNITED

Tråkigt blev det för oss igår när matchen mellan Valiance – Movistar Riders lyckades bli inställd. Varför så var fallet har jag ingen korrekt info på, däremot har jag väl mina aningar. Hur som helst så är det pengarna åter och ett nytt spel på ingång.

Eunited visade verkligen inte alls vad laget har kapacitet till igår när man blev överkörda av FURIA och förlorade med 16-11. Nu kanske du inte tycker 16-11 är siffror nog för att bli kallad ”överkörd” med men som matchen såg ut så hade Eunited verkligen ingenting att komma med. De kom aldrig in i matchen, förens väldigt sent givetvis, och hade inte mycket att visa tråkigt nog.

Speciellt tråkigt är det när detta Eunited faktiskt är väldigt bra i grunden. De har bra spelare, någorlunda bra kemi och de har faktiskt en ledare i laget som har en väldigt gedigen erfarenhet. Igår räckte det tyvärr inte till. Fine, det var en BO1, vilket betyder att en skrällchans ligger nära till hands, om man nu inte heter Astralis, och det är alltid svårt att vinna en BO1 om man inte vet exakt hur man ska spela, sin motståndare spelar eller om det blir en karta båda lagen är någorlunda bra på.

Nu är det dock lite andra bullar. Först och främst så är det en BO3, vilket innebär att vi ser minst två kartor innan matchen är slut. Här går det att spela lite mer avslappnat i form utav att inte stressa upp sig och gå bort sig varje runda. Dessutom har man större chans att få till maps som man själv som lag vill, och kan, spela. Fantastiskt nog för Eunited så möter man också ett lag idag som inte riktigt är ”där”.

TeamOne är i grunden bra. De är ett lag som spelat ihop ett bra tag, även om de bytt en spelare hit och dit ibland, och de är även ett lag som spelar väldigt bra tillsammans. Skillnaden mellan dessa två lagen är ju att Eunited har de bättre spelarna och en bredare erfarenhet i form av motstånd som man mött. Det är inte så stor skillnad hur pass bra lagen spelar ihop så att säga.

Precis som i matchen igår mot EnVy så saknar TeamOne en del i sitt lag som Eunited har. Den individuella nivån är högre, förståelsen för spelet är även den högre och erfarenheterna av ”större” matcher – är högre. Nu är Eunited inte ett bättre lag om vi tittar på de taktiska aspekterna i spelet men man bör komma ihåg att det går att vinna matcher utan dessa, förutsatt att man följer sin egna spelplan.

Har sneglat på detta mötet ett tag och den gemensamma nämnare i samtliga moment har varit Eunited. Tagit ett tag att bestämma mig för vad som faktiskt känns spelvärt i detta mötet och tillslut ramlade värde-polletten ner. Ska Eunited vara kvar i denna turneringen så måste de vinna denna matchen. För att vinna denna matchen måste man gå ut och totalt dominera och köra över detta TeamOne på andra sidan. Ska man klara av det så måste man nästan ta laget i två raka kartor för att känna sig nöjda nog, annars tappar man mest säkert huvudet. Till oddset som erbjuds är det garanterat värt pengarna.


Speltips: Eunited -1.5

Liga: NA Minor

Bolag: BETWAY

Units: 2/5

Odds: 2.40

Spelstopp: Onsdag 23 Januari 17:15 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

 

 

 

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s