CSGO IEM Katwoice: Team Vitality – Vici Gaming

Vi kliver in i dag 3 utav Kvalet till 2019 års första major och gårdagen slutade på plus trots en grov felbedömning utav Team Spirit..

Våra långtidsspel ser helt okej ut och det handlar om att vinna 3 matcher för att ta sig vidare eller förlora 3 matcher för att åka ut.

 Avangar 2-1  (Qualify YES)

Vega Squadron 1-2 (Qualify YES)

G2 1-2 (Qualify NO)

 Spirit 0-3 (Qualify YES), Denna är redan förlorad

13:00 Team Vitality – Vici Gaming

Vitality -1.5 @2.25 2u

Den enda av tre matcher som jag finner värde i just nu. Jag tycker att Vici har gjort det bra hittills men nu möter man Zywoo och gänget från Frankrike och här tror jag det tar stopp.

Vitality har en bra mix av spelare och en organisation som investerat mycket pengar och tid i deras satsning. Förutom att lagets unga stjärnskott Zywoo kör över sitt motstånd i typ varje match så har även hans lagkamrater nu börjat steppa upp. Kan Apex & NBK fortsätta skjuta och Zywoo kommer upp i sin normala standard så kommer Vici inte att få en roligt lördagseftermiddag.

Vitality har även en bra mappool där den enda kartan som laget inte spelar är Train, detta är en karta Vici spelar vilket gör att vi redan där har övertaget i draft.

Jag tycker att Vitality är så pass mycket bättre än sina motståndare här både vad det gäller individuellt men även flexibiliteten kring kartor och hur man ska agera midround. Vici har som sagt gjort det riktigt bra hittills men jag tror att fransmännen blir alldeles för tunga här och istället får Asiaterna rikta in sig på ny match under söndagen där det ska avgöras om man går till ”main event” eller itne

DRAFT:

Vitality kommer som sagt 100% att plocka bort Train och sedan är det nog inte helt omöjligt att man plockar bort Inferno eller Nuke.

För Vici är det betydligt svårare att plocka bort kartor men Cache kommer troligtvis plockas borde och sedan även Overpass eller MiragE?

Vici spelar inte Nuke överhuvudtaget men det är också en karta som underdogs oftast har bra chans att vinna på, tredje karta?

Detta lämnar oss kvar med Dust 2, Overpass / Mirage, Dust 2 & Nuke / Inferno. Tre kartor som Vitality trivs på och som pass deras lag bra då det handlar mycket om dueller.

Team Vitality förlorade mot TyLoo ganska rejält på Inferno samtidigt som Nuke är en karta som man inte vill ha som avgörande. Zywoo kommer återigen bevisa varför alla snackar upp honom och leda sitt lag till en behaglig 2-0 vinst här.

Jag finns på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något eller bara vill diskutera

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s