MAJOR TIME

Jag är ganska duktig på att säga en sak och göra en annan men ibland kommer livet emellan och då blir det lätt hänt att andra saker får falla till sidan. Turligt nog är detta avklarat nu och ett inlägg från min sida står och väntar.

Idag börjar Majorn. Den riktiga dvs. Idag startar andra stagen men med de riktiga 16 lagen i turneringen. Av dessa 16 ska lag spela nästa vecka och tävla om prissumman på nätta $500.000 till plats nummer ett. Räkna med att samtliga lag är taggade till tusen!

Nedanför hittar du ett par speltips som jag tycker är värda att lägga lite slantar på.

1. NaVi -2.5 mot G2

Trodde inte alls att jag någonsin skulle kunna hitta en 2.5 lina på NaVi sett till oddset de har mot G2 men likväl lyckades man med det omöjliga än en gång. BETHARD är idag generösa med sina linor och odds och just denna sidan med Zlatan vid rodret erbjuder detta spelet till oss vilket definitivt är värt att lägga ögonen på. Spelet är ganska enkelt – NaVi ska vinna, och helst under ordinarie tid med max 16-13. Det är med andra ord exakt samma spel som ML, bara att NaVi inte får vinna med 16-14. Man kan börja undra varför man då får 2x degen på detta spel, men endast 1.55 på det vanliga och ibland kan jag bli lika förvånad.

Varför NaVi bör vinna detta är väl inte helt underligt. De är det bättre laget, de har en bättre map pool och de är oerhört glada i att prestera när de väl måste. Dessutom, när laget inte lyckas prestera alltför mycket, så har de fortfarande electronic och s1mple i laget som kan se till att NaVi vinner ändå.

G2 i all ära är ett lag jag inte håller lika högt. De har en bra grund och bra spelare men det fungerar faktiskt inte alls för laget. Man lyckades med nöd och näppe kvala sig vidare till denna stagen och det var väl egentligen inte helt och hållet för att G2 var det absolut bästa laget man någonsin skådat. De har fortsatta problem med map poolen och spelarna i laget presterar inte till sin högsta nivå. Kennys framförallt, är oerhört ojämn och en spelare som ska vara den bidragande faktorn till varför G2 kan vinna svåra matcher. När inte detta händer så faller ansvaret på Shox och tråkigt nog är hans form inte vad den en gång var.

Måste gå med NaVi här hur mycket jag än hatar det.


2. NIP ML
 mot NRG

Ska jag vara helt ärlig så tror jag inte överdrivet mycket på NIP men rankar ändå deras chanser som en aning högre än vad oddsen anser. Hela 2.45 erbjuder BETHARD på att ninjorna vinner och tittar man på andra sidor så ligger oddset på runt 2.20-2.30 vilket är någorlunda mer korrekt.

NIP startade turneringen bra men föll sedan ner i ett gap där man inte kunde bidra. Mycket av detta berodde just på förödande map veto och okunskap men också för att spelarna inte bidrog och att laget i sig inte har en map pool. Man kravlade sig dock tillbaka och lyckades gå 3-2 vilket innebar avancemang efter många om och men.

Ska de vinna över ett NRG som dels gick 3-0 och som dels har en utomordentligt bra lineup och map pool så kommer det krävas lite utöver det vanliga. Dels så måste man få till en bra karta för laget själva och dels så måste man spela strukturerat och metodiskt. Det går att rubba NRG då NRG är oerhört duktiga på att ta någorlunda stora ledningar för att sedan slappna av och låta motståndaren komma tillbaka in i matchen. Det händer hela tiden och det är en anledning till varför NRG fortfarande är ett skakigt lag och inte ett lag att räkna med i slutstriden.

Varför NIP har en bra chans mot ett lag som NRG är just för att man har en mentalitet som många andra lag inte har. Man ser sig faktiskt aldrig som slagna förens resultatet på tavlan visar det och man ser sig som ett lag som kan slå vem som helst. Det är liksom inte helt konstigt att NIP oftast spelar bra mot Astralis exempelvis och även vinner vissa matcher mot sagda motståndare. Man spelar ett underligt men ändå bra spel och just i den mentala matchen är man aldrig en förlorare.

Det kan faktiskt bli så att vi ser ninjorna som vinnare. Man har f0rest och GT som två utomordentliga legendarer i lagen som aldrig verkar ge upp. Bakom dessa chaufförer har man talangfabriken i Lekr0 och REZ och inte minst dennis, när han nu vill spela.

Måste lira på ninjorna i detta mötet. Som underdogs lockar det ännu mer.
Fler spel kan dyka upp under Majorn. Utlovar inget, men stänger heller inte dörren. Tills dess kan du besöka min Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s