ASTRALIS – NIP

Tyvärr tar nog ninjornas resa slut just här. Motståndet på andra sidan i detta mötet kommer bli för svårt. Ninjorna är helt enkelt inte så pass utvecklade som lag, så pass samspelta, så pass taktiskt duktiga och de har dessvärre heller ingen som helst map pool som krävs för att kunna utmana med, när man nu ska möta en gigant som Astralis.

Tittar man på inbördes möten mellan dessa lagen så säger dem själva en del av historien. NIP har faktiskt stått upp bra, mycket bättre än många andra lag, mot just Astralis. Problemet är bara att många av dessa matcher har varit i just onlineligor, matcher och situationer som är väldigt mycket mer annorlunda än på stora event.

Man bör hålla med om att Astralis just nu är världens bästa lag, och kommer att vara en lång tid framöver. Astralis är nämligen det laget som faktiskt alltid haft möjligheten att både vara just det, men aldrig lyckats hitta nycklarna till att bli det. Äntligen, kan man väl säga, för omkring ett år sedan så föll äntligen alla bitarna på plats. Magisk kom in i bilden, de anställde ytterligare en mental coach och därefter är allt en saga.

Förra året var en stor succé med en massa titlar i bagaget och en fullbordad Intel Grand Slam titel som grädde på moset med en miljon dollar extra i prispotten på ESL Pro League Finals på hemmaplan. Detta året lär inte vara mycket till skillnad. Första stora och den mest betydelsefulla turneringen är igång och målet är endast att vinna den, inget annat.

Laget gick 3-0 i gruppen med endast en karta förlorad mot just Renegades på Mirage efter att man tappat 12-3 i halvtid. Ingenting bra överhuvudtaget men Mirage har faktiskt länge varit en karta som Astralis inte varit speciellt överdrivet duktiga på, om man nu tittar på deras andra kartor. Däremot är de tillräckligt duktiga på denna kartan för att ha med den i map poolen och de är tillräckligt bra på kartan för att låta NIP väljad en och sen möta dem.

Faktum är att NIP inte alls är så pass duktiga på Mirage som många kanske tror. De är ett lag som inte har en specifik map pool och ett lag som fortfarande har väldigt underpresterande spelare. Det går inte att bara ha REZ & f0rest när man ska möta Astralis. Det går inte att inte ha en map pool när man ska möta Astralis. Det går heller inte att tro att man ska kunna ta ner Astralis på Mirage, när man själva knappt kan spela den.

Visst, nu har NIP en någorlunda trevlig historik på Mirage sedan ett par matcher och sista matchen mot Vitality sa väl sitt också, men jag håller inte med alls om att NIP är ett bra Mirage-lag. Det saknas alldeles för mycket taktiker, det saknas alldeles för mycket bestämda rutter och man gör bort sig mer än ofta. I denna turneringen har man spelat bra på kartan men tittar man lite längre bakåt i tiden så säger historian något helt annat.

Allt som krävs för att detta spelet ska sitta är att Astralis vinner NIP’s Mirage pick. När man sedan själv väljer Nuke så ska spelet sitta. Man är trots allt 33-0 på den kartan. I en så betydelsefull match som denna, på LAN och med all vetskap om vad detta betyder så tappar man inte det.

Pressen må vara på Astralis, men gud vad de trivs med press just nu.
De är helt enkelt inte samma lag som förut.
Speltips: Astralis -1.5

Liga: IEM Katowice

Bolag: BET365

Units: 3/5

Odds: 1.66

Spelstopp: Fredag 1 Mars 20:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s