CHAOS – EXPERT

ESEA MDL på agendan. Avstått lite från denna ligan detta året pga olika omständigheter men den främsta är väl för att det är alldeles för oseriöst spel från samtliga lag för mig att lägga pengar på. Likväl dyker där upp odds som tilltalar en mer än någonsin titt som tätt och som gör att man inte alltid riktigt kan hålla vantarna ifrån.

Idag kan väl klassas som en sådan händelse, eller dag. Nej, detta oddset eller detta spelet är inte ”för bra för att vara sant” men likväl är det ett bra sådant.

Chaos har börjat värdelöst i denna ligan. 1-6 står resultatet på och det är under all kritik. Formen i sig är väl inget att skryta om heller när man nu sitter på fem förluster på fem matcher. Inte blir det heller bättre när, man likt Epsilon, byter spelare som en normal människa byter underkläder.

Något som dock underlättar för laget är ju att det är dags att vinna. De själva vet om det och de själva vet att de är kapabla till det. När man då möter ett lag som Expert på Mirage, en karta man normalt sett trivs väldigt bra på, då kanske det är dags?

Expert själva är ett rätt okej lag. En liten ihopsamling av mediokra tyska semiproffs som bestämt sig för att skapa ett lag ihop. Det har väl gått sådär. Laget har skrapat ihop ett par vinster till och från men mestadels förlorat, speciellt mot lite bättre lag. Formen i sig är inget att skryta om den heller då man endast inkasserat en vinst på fem spelade matcher. Något positivt måste väl vara att man spelade lika mot Windigo.

Till dagens match har båda lagen, så att säga, en väldigt ifrågasättande form. Inte heller ser något av lagen ut att försvinna från detta träsk man hamnat i. Något som däremot är tilltalande, iallfall för Chaos, är dagens karta.

Mirage spelas idag och det är en karta Chaos normalt sett trivs på. Tittar man på förra linan, med minio istället för tabz, så låg man på 80% win rate med en 4-1 statistik. Det i sig är väl inte överdrivet bra på många sätt men samtidigt är det en indikation på att laget kan spela kartan om det behövs, och att man är duktiga när det väl gäller.

I år har man lirat kartan hela nio gånger. Fem av dessa är vinster och fyra är förluster. En av dessa vinster är mot just Expert, den gången med 16-14Expert själva är inte så frekventa i sitt Mirage-spelande heller och har endast två spelade matcher detta året och båda blev förluster. Tittar man lite mer historiskt så hittar man endast två vinster på nio försök.

Det är väl inget direkt snack om vem som egentligen är det bättre laget på kartan. Förra matchen blev jämn och det är väl ganska förväntat när två likvärdiga lag möts. Denna gången tror jag dock siffrorna blir lite större.

Chaos måste börja vinna. Det är dags nu. Man har det som krävs och kartan idag är en bekväm sådan. Vill man så är man bättre än tyskarna. Det finns värde i svenskarna.

Chaos får förtroendet idag.

 

Speltips: Chaos -2.5 

Liga: ESEA MDL

Bolag: BET365

Units: 3/5

Odds: 1.83

Spelstopp: Tisdag 26 Februari 18:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s