Speltips

CSGO IEM KATOWICE

17:00 ex-SpaceSoliders – x-Kom

Space Soliders -1.5 @ 2.10 1.5u Coolbet

Space Soliders -3.5 map 2 @ 1.80 1.5u Coolbet

17:00 Heroic – ENCE

Heroic @2.38 1u Coolbet

20:00 Fragster – Valiance

Valiance -1.5 @2.20 2u Bet365

Resten står runt 1.80-1.90 vilket är mer rätt här

20:00 Team Vitality – Kinguin

Vitality -1.5 @2.62 1u Bet365

Jag finns på vanlig på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något

Coolbet är nya samarbetspartners till hemsidan och ni kan hämta en bonus upp till 100% genom att klicka här

CSGO Starladder

20:00 Virtus.Pro – Pro100

Pro100 @2.75 1.5u Bet365

Pro100 -1.5 @5.50 1u Bet365

Virtus.Pro ska göra om i laget då ledningen inte är nöjda med hur laget presterat senaste tiden samtidigt som Pro100 börjar komma igång igen och fått in en ny coach.

Frågan är hur bra VPs motivation är här och det finns bra chans att laget faktiskt inte bryr sig ett skit om denna match.

20:00 Winstrike – Windigo Academy

Winstrike -1.5 @ 1.95 1.5u Coolbet

Jag finns på vanlig på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något

Coolbet är nya samarbetspartners till hemsidan och ni kan hämta en bonus upp till 100% genom att klicka här

G2 – FORZE

Måste bara prova detta spelet. Inte direkt så att G2 inte ska vara massiva favoriter inför en sådan här match, men skrällvärdet och skrällchansen är ju uppenbart större än vad många kanske tror. ForZe är ett lag som är ökänt för att skrälla. Om det så är att ta en karta eller att sno en match från ett bättre lag, så har de och kommer fortsätta att lyckas med just det.

Gör imorgon sin första LAN-debut på ett bra tag. Lyckades kvala in sig till denna turneringen efter att ha vunnit EUkvalet vilket i sig är en bedrift även om där nu inte deltog speciellt bra lag. Hur som helst är man ett intressant lag som oftast bjuder upp till dans och speciellt när man minst anar det.

Som alla andra CIS-lag är man väldigt inkonsekventa och osammanhängande i sitt spel men ibland spelar detta ändå till ens fördel och framförallt mot lag som exempelvis G2, som har noll koll på vem ForZe är eller hur de spelar. ForZe har med andra ord haft bra med tid för förberedelser och bra med tid för att veta hur man ska spela mest effektivt mot lagen i sin grupp.

Dessutom har vi ju faktiskt ett G2 som återigen lirar med två nya spelare. Senaste turneringen detta laget körde var på Dreamhack Winter där man åkte ut första dagen, intressant nog. Spelade visserligen bra på EPL med Ex6tenz och Smithzz, men det var också ett event som var det sista med laget.

Nja. Finner skrällchans här. Helt klart. Måste provas detta spelet. Kan gå lite hur som helst beroende på karta och förberedelse för endera lag. ForZe är knappast favoriter men bör inte underskattas till solens heta kärna.

 

Speltips: ForZe ML

Liga: PLG Grand Slam

Bolag: BET365

Units: 2/5

Odds: 3.75

Spelstopp: Torsdag 13 December 08:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

 

Coolbet är nya samarbetspartners till hemsidan och ni kan hämta en bonus upp till 100% genom att klicka här

CSGO Europe Minor Kval / Starladder

20:00 North – ex-Space Soliders

Space Soliders @3.40 1.5u Bet365

Pinnacle står t.ex i 2.55 vilket är mer rätt här.

20:00 3DMAX – PRO100

Pro100 @2.38

Jag finns på vanlig på twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar över något

Coolbet är nya samarbetspartners till hemsidan och ni kan hämta en bonus upp till 100% genom att klicka här

CSGO: IEM Katowice

14:00 ex Space-Soliders vd Kinguin

Space Soliders ML @ 1.558 1.5u Pinnacle

Space Soliders -1.5 @ 2.62 1u Bet365

Space Soliders -2.5 map 1 @1.83 1.5u Bet365

14:00 Heroic – Fragster

Heroic -1.5 @1.80 1.5u Bet365

Precis som vanligt finns jag på twitter under namnet @hoogemil_ ifall ni undrar över något!

Har du inget konto hos NordicBet? Klicka här för att hämta en bonus upp till 100%

ROGUE – VIREO.PRO

Gårdagens spel gick förlorat med minsta möjliga marginal. Mythic lyckades faktiskt att tappa två 14-8 ledningar och förlorade sedan båda kartorna. Ibland går det helt enkelt inte med en.

Idag skiftar jag fokus till en annan match som spelas i samma ”liga”. Det är nämligen en elimineringsmatch som är på gång i Grupp A när Rogue återigen får möta Vireo.Pro efter att ha nollat samma lag i öppningsmatchen. Rogue lyckades dessvärre därefter att gå ut och möta TeamOne och även dem tappa två ledningar. Händer lite för ofta nu tycker jag, rent allmänt.

Ska inte vara något direkt snack om vem som är det bättre laget och vem som samtidigt har störst press på sig att leverera. Givetvis är det Rogue jag pratar om. De har dock fått in TENZKI i laget nu som ett tillfälligt replacement för Rickeh som inte haft sitt VISA tillgängligt. Nytt inför denna matchen är att Rickeh numera är på väg tillbaka i USA och möjligtvis lär spela denna matchen ikväll, istället för TENZKI.

Hur det än blir mellan dessa två spelare så har man en enorm fördel över Vireo.Pro gällande rutin, erfarenhet, mentalitet, firepower och taktiska fördelar. Man är det bättre laget och ska bara vinna en sån här match med 2-0, precis som man gjorde i öppningsmatchen.

 

Speltips: Rogue -1.5

Liga: Starseries NA Qualifier

Bolag: PINNACLE

Units: 2/5

Odds: 1.769

Spelstopp: Tisdag natt/Onsdag 00:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

CSGO: United Master League

United Master League 

15:00 Windigo – Alternate Attax

Windigo 3-vägs @2.20 1.5u Kambi

Ett bra gäng bulgarer ska möte ett mindre bra gäng från Tyskland / Danmark och denna match ska inte vara några problem för Windigo att vinna med 2-0 så länge man håller sig borta från Overpass.

Attax tog under måndagen sin första vinst i denna liga då man slog Vexed med 2-0, bra för deras självförtroende absolut men det är inte något supergäng man slår och när Vexed har en inhoppare så ska man inte jubla allt för högt. Det här är ett lag som spelat på denna nivå väldigt länge men det finns också anledningar till att man inte lyckas ta sig vidare i utvecklingsstegen utan man står och stampar i tier 2 – tier 3 CS utan några framgångar alls. Laget håller inte högre upp och jag hoppas att en spelare som Tenzki drar efter årsskiftet då han har potential att utvecklas till något riktigt bra.

Windigo är ett gäng som också varit i denna tier väldigt länge men man har haft stora framgångar och under 2018 har laget verkligen gjort en rejäl satsning och tagit chansen att faktiskt spela tier 1 CS i bland annat EPL. Laget har inte gjort bort sig alls utan jag tror man kommer kunna kvala in till ett par tier 1 LAN under 2019 och en stor del till att laget gått så bra nu på slutet är att man fått in unga Poizon som bidar med energi och hunger. När Windigo är på humör och vill spela så är man bättre än dem flesta lag i denna liga och ska man gå till lanfinalen så får man inte tappa poäng mot ett lag som Attax.

Dessa två lag möttes i NoxFire League för ett par veckor sedan där Windigo vann med 2-0 (22-20, 16-14). Inga supersiffror men jag tycker också att man visade en nonchalant sida i VETO:n och faktiskt gav Attax chansen att sno en karta. Nu lär laget bara vilja städa av denna match och börja säkra sin top 4 placering vilket gör att man växlar upp ett par steg och då ska detta vara en 2-0:a utan problem.

17:00 AGO – EURONICS

AGO 3-vägs @1.90 1.5u Kambi

AGO har precis som Windigo gjort stora kliv under 2018 och befäst sin plats som ett tier 1 lag. Nu gäller det att börja ta UML seriöst och plocka trepoängare om man ska ha en chans att nå top 4 och spela på LAN.

AGO är som sagt ett bra lag i grund och botten men det känns som dem ibland tar lite för lätt på sitt motstånd och då åker man på stryk och det är just det som hänt i UML än så länge. Nu är det dock dags att steppa upp och bevisa att man avslutar 2018 som bästa laget ifrån Polen. Furlan, Gruby och phr har hängt ihop över 500 matcher och när man nu har SZPERO och kap3r i laget så är man redo att ta nya kliv och det är enligt mig en besvikelse om laget inte kommer top 4.

Euronics är ett lag som blandar och ger väldigt mycket men är inte i närheten av AGOs kaliber. Individuellt är det absolut inget fel på laget men kommunikationen saknas och känslan jag har är att man faktiskt inte har några klara mål eller visioner vart man vill komma med detta lag. Euronics är bättre än dem sämsta men långt ifrån dem bästa i denna tier och liga.

Denna match är väldigt lik matchen jag skrev om här uppe då det är ett lag som behöver vinna för att komma närmare lanfinalen och där man är ett par nivåer bättre än sina motståndarna framförallt när man kollar på hur just laget spelar. Gör AGO en bra Veto här och har humöret plus inställningen på topp så ska man ha bra chanser till att vinna med 2-0 här.

21:00 Red Reserve vs AGO

RR 2-vägs @2 1.5u Bet365 (pengarna tillbaka på 1-1)

Har skrivit om AGO här ovanför att det är ett bra lag men att Red Reserve ska torska denna match med 2-0 har jag väldigt svårt att se.

Red Reserve är enligt mig ett lag som aldrig kommer slå sin in i tier 1 scenen utan vill dessa spelare lyckas ska man göra precis som t.ex. Golden gjorde och söka sig till ett internationellt lag. Men spelarna har det hellre bekvämt och lirar med polarna istället för att faktiskt få ut sin fulla potential vilket är väldigt synd. Man håller dock bra nivå för tier 2 vilket vi ser i UML där man tillsammans med AGO är det enda obesegrade laget såhär långt.

Det är viktiga poäng som står på spel här och det som talar för Red Reserve är att man har en bred map pool och faktiskt verkar ta denna liga och turnering seriöst. Laget har haft en hel del matcher senaste tiden och resultatet har varit blandade ska sägas, men att man går ut här och torskar med 2-0 mot polackerna har jag svårt att se och får vi då 2 gånger pengarna med insatsen tillbaka på oavgjord så tvekar jag inte.

Jag finns på vanlig på twitter under namnet @hoogemil_ där det förekommer en hel del spel jag inte har tiden att skriva om!

Coolbet är nya samarbetspartners till hemsidan och ni kan hämta en bonus upp till 100% genom att klicka här